Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor
 
 
Stimată doamnă, stimate domn
Numele meu este Cosmin Constantin Enea şi candidez pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul 1 Craiova, din partea USL. Sunt un tânăr antreprenor craiovean, deja implicat activ în dezvoltarea comunităţii.

Pornind de la experienţa pe care am căpătat-o în administraţia publică, după ce am fost ales consilier judeţean în 2004 şi 2008, am constatat că singura modalitate în care un tânăr poate construi ceva pentru societate este să se implice activ în procesul de luare a deciziilor. După ce am contribuit la realizarea unor obiective majore în Craiova şi în judeţul Dolj prin activitatea mea în Consiliul Judeţean, în cele două mandate de ales local, am simţit că am ajuns la maturitatea politică necesară pentru a putea reprezenta cel mai bine interesele oraşului nostru şi pe cele ale locuitorilor lui în Camera Deputaţilor.

Programul meu politic are ca primă prioritate creşterea numărului locurilor de muncă şi îmbunătăţirea semnificativă a condiţiilor salariale pentru craioveni. Scopul meu este ca fiecare tânăr absolvent al unei facultăţi să aibă şansa de a intra în piaţa muncii imediat după obţinerea diplomei. De asemenea, îmi doresc stimularea mediului de afaceri local şi crearea unor facilităţi de nerefuzat investitorilor străini pentru a continua să sosească în Craiova în număr mare, după modelul distribuitorilor pentru Ford, astfel încât craiovenilor maturi, cu experienţă, să li se recunoască valoarea într-un loc de muncă occidental, dar la ei acasă.

Consider că una dintre cele mai bune soluţii pentru a crea locuri de muncă este ca experienţele de succes din mediul privat să fie transferate în proiectele din domeniul public. Întrucât mă aflu în postura de a fi creat deja locuri de muncă în Craiova prin activitatea mea, ştiu exact care sunt măsurile necesare pentru a creşte semnificativ gradul de angajare al populaţiei. Şi odată ajuns în Parlament, voi iniţia proiectele de lege eficiente, cu adevărat utile creării de noi locuri de muncă.

Nu sunt singur în îndeplinirea obiectivelor mele. Am alături cea mai puternică echipă din administraţia locală, formată din primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Pentru ca proiectele locale să aibă succes, este nevoie ca ele să găsească sprijin la Bucureşti, iar eu voi crea această legătură între Craiova şi Parlament. De asemenea, cea mai puternică echipă din România, premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, co-preşedinţii USL, sunt alături de mine în acest demers. Împreună vom face astfel încât întreaga experienţă a aducerii Ford şi a distribuitorilor săi, ce se datorează Guvernului Tăriceanu, să fie repetată cu succes la Craiova şi în alte domenii, fie ele cu tradiţie sau inovatoare.

Ştiu că aţi obosit să vedeţi în Parlament aceiaşi politicieni inerţi, fără iniţiativă. Eu sunt un om al acţiunii şi un om care ştie de ce anume are nevoie economia ca să funcţioneze. Tocmai de aceea îmi doresc să aveţi încredere în mine şi în energia mea, pentru a reuşi să aducem împreună bunăstare comunităţii.

Apariţii Televizate
Discurs Lia Olguta Vasilescu la Breasta - 2 Decembrie 2012