Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor
 
 
Olguţa aduce apa locuitorilor de pe strada Brestei
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a deschis luni, oficial, lucrările de pe strada Brestei, acolo unde Compania de Apă Oltenia implementează un proiect de extindere a reţelei de alimentare cu apă potabilă, o premieră absolută pentru această zonă.

Conform proiectului, ce va fi realizat integral de către SC Compania de Apă Oltenia SA din fonduri proprii, de extinderea reţelei de apă vor beneficia câteva sute de gospodării situate pe strada Brestei, zona cuprinsă între intersecţia cu strada Pelendava şi intersecţia cu strada Fermierului, iar costurile sunt estimate la 450.000 de lei. „Oamenii au fost minţiţi de atâtea ori încât acum nu mai cred nici măcar când văd utilajele la poartă. În mod normal, noi ar fi trebuit să intrăm în această zonă abia anul viitor. Însă am profitat de faptul că vremea ne-a permis, dar mai ales pentru că am reuşit să mai facem rost de nişte bani, deoarece am considerat că această lucrare este una obligatorie şi urgentă. Mi se pare inadmisibil ca aceşti oameni să trăiască la fel ca în Evul Mediu, deşi sunt la mai puţin de doi kilometri de centru Craiovei.

Sunt câteva sute de case care nu au apă potabilă absolut deloc şi nu au nici posibbilitatea să se alimenteze din puţuri forate deoarece pânza freatică este afectată. Practic ei sunt obligaţi să care apă cu bidoanele de la diverse surse de alimentare“, a declarat Olguţa Vasilescu, care a adăugat că termenul de execuţie al lucrării este de două luni. Totodată, primarul Craiovei a precizat că investiţia va continua anul viitor când sunt programate să înceapă şi lucrările de canalizare a acestei zone, lucrări prinse în Masterplanul de Apă al judeţului.

Apariţii Televizate
Discurs Lia Olguta Vasilescu la Breasta - 2 Decembrie 2012