Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor
 
 
Cosmin Enea şi Cristiana Anghel domină Colegiul Craioviţa-Brestei
Cu mai puţin de o săptămână înainte de votul decisiv de pe 9 decembrie, lucrurile s-au clarificat pe Colegiul nr. 1 Camera Deputaţilor.

 

Conform unui sondaj intern al USL, candidatul acestei formaţiuni politice şi favoritul indiscutabil, tânărul Cosmin Enea, conduce detaşat în opţiunile craiovenilor, cu puţin peste 65%. La mare distanţă, umăr la umăr, se află aredistul Eugen Călinoiu şi pepededistul Gheorghe Neţoiu, fiecare cu câte 10%. 15% dintre cei chestionaţi fie nu s-au decis, fie nu vor participa la vot. Situaţia este mai surprinzătoare în ceea ce priveşte opţiunile electoratului în cazul senatorilor. Cristiana Anghel, candidata USL-ului şi una dintre cele mai îndreptăţite persoane să obţină un mandat de parlamentar, conduce detaşat cu 53% din opţiunile de vot ale craiovenilor, în timp ce ex-primarul Antonie Solomon are doar 25%. Pe un ruşinos loc trei se află candidatul ARD Mărinică Dincă, cu doar 8 procente, semn că nimic nu îl mai poate scăpa de încă o ruşine pe minusculul fost viceprimar craiovean. Şi în acest caz, 14%  dintre electori fie nu s-au decis, fie au anunţat că vor boicota scrutinul.

Conform reprezentanţilor USL, sondajul are o marjă de eroare de 3% şi a fost realizat pe un eşantion reprezentativ.

Acest sondaj confirmă pe de o parte căderea liberă a candidaţilor ARD în Craiova, iar pe de altă parte faptul că PP-DD nu reuşeşte să transforme rating-ul în voturi. În ceea ce-i priveşte pe candidaţii USL, Cosmin Enea a dovedit că, în urma unei campanii inteligente şi cu sprijinul solid al primarului Lia Olguţa Vasilescu, un tânăr relativ necunoscut pe scena publică se poate impune în faţa unor contracandidaţi erodaţi de un trecut tulbure. Surpriza o reprezintă Cristiana Anghel, femeia care a avut curajul să se sacrifice pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la comportamentul dictatorial al regimului pedelist Băsescu-Boc. Pe trendul imens de simpatie de care se bucură învăţătoarea pe Colegiul 1 Senat, intrarea sa în Parlament pare deja un lucru cert.

Apariţii Televizate
Discurs Lia Olguta Vasilescu la Breasta - 2 Decembrie 2012