Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor
 
 
Cosmin Enea: „Dacă nu pot să ajut Craiova, demisionez într-un minut!“

 

ReporterCine este şi ce vrea Cosmin Enea?

Cosmin Enea: Hmm... Cosmin Enea este tânăr antreprenor plecat de jos atât în afaceri, cât şi în politică şi administraţie. Un tânăr care a decis că este momentul să se implice mai mult în viaţa publică a oraşului în care s-a născut şi în care îşi desfăşoară activităţile. Un tânăr care a făcut administraţie la nivelul judeţului Dolj în două mandate de consilier judeţean, un tânăr care face politică de mai bine de zece ani, un tânăr care a ridicat de la zero o afacere curată cu zeci de angajaţi. În câteva fraze, cam acesta ar fi Cosmin Enea...

 

Rep.De ce l-aş vota eu pe acest Cosmin Enea?

C.E.: Depinde. Poate pentru că trăieşti pe anumite străzi din cartierul Brestei şi te-ai săturat să cari apă potabilă cu bidoanele pentru a bea sau a găti... Poate pentru că ţi-ai dat seama că nu este un lucru normal să pleci la serviciu încălţat în cizme de cauciuc, aşa cum o fac mulţi locuitori ai aceluiaşi cartier Brestei, pentru ca, ajungând la asfalt, să bagi cizmele în sacoşe şi să te încalţi în pantofi. Poate şi pentru că te-ai săturat să cercetezi coloanele de mică publicitate din Gazeta de Sud în speranţa găsirii unui serviciu mai bun... De ce nu, poate te-ai săturat ca statul să te jumoale cu zece mâini şi să îţi dea cu două degete!

 

Rep.Să ştii că la fel îmi răspund şi adversarii tăi aredişti!

C.E.: Poate, dar există o mică diferenţă. Cât au sta ei la putere, patru ani, nu te-au ajutat cu nimic! S-au chinuit nu să-ţi fie ţie mai bine, ci să le fie lor mai bine. Ţi-au tăiat pensia sau salariu, ţi-au suprataxat munca sau afacerea, ţi-au scumpit pâinea! Ţi-au făcut multe rele, direct sau indirect, în numele unei crize pe care ei au adâncit-o!

 

Rep.O fi aşa, dar mă tem că atunci când vei ajunge deputat la Bucureşti, o să uiţi de mine, craioveanul de rând... Toţi fac aşa!

C.E.: Nu vreau să vorbesc despre alţii, însă îţi spun că eu niciodată nu uit ceea ce am promis. Dacă nu pot s-o fac, atunci renunţ! Dacă nu pot să ajut Craiova, demisionez într-un minut! Puţini ştiu, dar în ultimul meu mandat de consilier judeţean eu am demisionat cu doi ani înainte. Am preferat să plec deoarece chiar nu aveam posibilitatea să îmi îndeplinesc promisiunile făcute oamenilor care m-au sprijinit şi m-au votat. Pe fondul unei guvernări proaste, sumele alocate de la Bucureşti în aceea perioadă Consiliului Judeţean Dolj erau absolut jenante. Erau atât de puţini bani, încât practic nu aveam de unde să le dăm localităţilor doljene nici măcar pentru cofinanţările necesare atragerii banilor europeni. În aceste condiţii, am preferat să plec decât să mă fac de râs faţă de nişte oameni cărora le promisesem că ii ajut!

 

Rep.Aşa vei face şi acum?

C.E.: Sunt convins că nu, pentru că de data asta, alături de colegii şi prietenii de la PSD, adică noi USL-ul, vom guverna pentru următorii patru ani. Or, în aceste condiţii îmi voi onora toate promisiunile pe care le voi face în această campanie electorală şi nu voi avea de ce să mă jenez să-l privesc în ochi pe fiecare craiovean în parte, chiar dacă m-a votat sau nu!

Apariţii Televizate
Discurs Lia Olguta Vasilescu la Breasta - 2 Decembrie 2012