Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor
 
 
Corina Enea, singura femeie-pilot din Craiova
Cât curaj îţi trebuie să pilotezi un avion? Şi încă unul de pasageri? Corina Enea, singura femeie pilot din Craiova, spune că a zbura nu este o chestiune de curaj. Îţi trebuie, însă, „pasiune, ambiţie, putere de muncă, încredere în tine şi în propriile tale forţe“.

Corina are 26 de ani şi se pregătise să devină procuror ori judecător. A absolvit Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova, precum şi Facultatea de Administraţie Publică din cadrul SNSPA Bucureşti. „Profesia de pilot pentru o femeie mi se părea ceva intangibil, chiar dacă era visul meu. 

La 24 de ani, după ce am absolvit cele două facultăţi, am realizat faptul că trebuie măcar să încerc să susţin examenul de admitere la Academia Română de Aviaţie Civilă, pentru a nu avea un regret mai târziu. Cu foarte multă muncă, ambiţie şi, nu în ultimul rând, pasiune am reuşit să trec de examenul de admitere la matematică, fizică şi engleză. De asemenea, am luat examenul medical şi testul psihologic, care a durat 12 ore şi care a fost extrem de dificil“, mărturiseşte Corina, adăugând faptul că părinţii ei şi soţul, Cosmin Enea, au susţinut-o întru totul. „Acum, la rândul meu, îmi susţin soţul în cursa pentru parlament“, adaugă ea, Cosmin Enea candidând din partea USL pentru Camera Deputaţilor.

Cu aviaţia în sânge

Pe parcursul pregătirii sale a realizat că, într-adevăr, are aviaţia în sânge. „Este ceva ce nu vă pot descrie în cuvinte ce simt atunci când avionul se desprinde, atunci când zbor deasupra norilor. Îmi aduc aminte de primul meu zbor în care am fost singură în avion, nu mai era nimeni în dreapta mea care să mă ajute să zbor şi să aterizez acel avion. Eram doar eu la manşă. Am avut emoţii de nedescris, însă sentimentul şi satisfacţia de după au fost pe măsură“, îşi aminteşte Corina. Îi pare rău că în aviaţie sunt doar zece la sută femei şi le încurajează pe acestea să îşi depăşească prejudecăţile.
Ema Stoicescu

Apariţii Televizate
Discurs Lia Olguta Vasilescu la Breasta - 2 Decembrie 2012