Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor
 
 
2 kilometri rețea de alimentare cu apă, pe strada Brestei
Compania de Apă Oltenia a început lucrările la extinderea reţelei de apă din cartierul Brestei, se vor realiza două conducte de alimentare cu apă, de o parte şi de alta a străzii Brestei, între intersecţia cu strada Pelendava şi intersecţia cu strada Fermierului.

Proiectul presupune extinderea reţelei de alimentare cu apă în zona Brestei între strada Pelendava şi strada Fermierului și va fi realizat integral de SC Compania de Apă Oltenia S.A din Fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii serviciilor publice. Dorel Grigorie, director dezvoltare în cadrul Companiei de Apă Oltenia a declarat că de acestă rețea urmează să beneficieze în primă fază 300 de locuinţe din Brestei, cu posibilitatea extinderii reţelei pe viitor. ”Echipele noastre au început deja lucrarea. Aproximativ 300 de locuinţe vor fi deservite, cu posibilităţi de extindere pentru toate zonele în perioada următoare. Canalizarea este prinsă în etapa a doua a Masterplanului. Preconizăm că în  două luni lucrarea va fi gata, chiar dacă vremea se va schimba, noi ne vom mobiliza şi vom pune sub presiune pentru a asigura alimentarea cu apă a cetăţenilor. Lucrările constau efectiv în realizarea inelului stradal şi conductelor, iar investiţia se ridică la circa 450.000 lei doar pentru aceste lucrări. Se va realiza alimentarea printr-o conductă de 200 pentru că avem în vedere extinderea reţelei de apă şi în zonele adiacente str. Brestei. Investiţia se face de către Compania de Apă Oltenia Craiova din fondurile de dezvoltare şi investiţii”-  Dorel Grigorie.

Lucrarea are termen de finalizare 2 luni iar investiția va continua și anul viitor. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a declarat că această lucrare a fost considerată necesară pentru traiul decent al oamenilor și s-a hotărât începerea lucrărilor mai devreme decât era planificat. ”În mod normal noi ar fi trebuit să intrăm pe această zonă a Brestei anul viitor, sunt sute de case care nu au apă potabilă absolut deloc şi nici măcar nu pot să se alimenteze din puţuri forate pentru că pânza freatică este afectată şi aceşti oameni trebuie să cumpere apă plată sau să care apă de la diverse surse de alimentare cu apă. Aceşti oameni au trăit ca în evul mediu până acum. Am reuşit să mai facem rost de nişte bani şi pur şi simplu ne cârpim, luăm de la alte investiţii  ca să facem această lucrare care este absolut obligatorie şi urgentă din punctul meu de vedere. Se va finaliza lucrarea în două luni de zile. Este vorba de doi kilometri de alimentare cu apă pentru toate casele din zonă care nu au apă, iar investiţia va continua şi anul viitor când vor începe şi lucrările de canalizare pentru că este inadmisibil să se trăiască aşa ca în evul mediu şi să nu existe apă şi calizare la mai puţin de doi kilometri de centrul Craiovei. Fondurile sunt de la Compania de Apă, practic le-am promis că dacă fac această investiţie vom găsi resursele necesare să o plătim anul viitor din bugetul local. Tot ce nu intră pe Masterplanul de Apă pentru că din păcate, proiectele s-au făcut aşa cum s-au făcut la vremea lor. Am promis că tot ce nu intră pe fonduri europene vom susţine cu fonduri de la bugetul local, urmând ca în periaoda de patru ani, cât este mandatul meu să nu mai rămână nicio casă în Craiova fără canalizare şi apă potabilă”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

La întâlnirea cu locuitorii Craiovei din strada Brestei a participat şi fostul consilier judeţean liberal Cosmin Enea. „De extinderea reţelei de apă vor beneficia câteva sute de gospodării situate pe strada Brestei, zona cuprinsă între intersecţia cu strada Pelendava şi intersecţia cu strada Fermierului. Ştiu că este doar începutul. Dar acest lucru înseamnă că vor urma şi alte străzi din zona Brestei. M-am întâlnit astăzi cu locuitorii din zona Brestei. Am avut o întâlnire fructuoasă. Mi-am completat agenda în mod direct, de la ei, cu problemele pe care trebuie să le rezolvăm: reabilitarea reţelei de apă, o linie nouă de autobuz, canalizarea apei pluviale pe străzile Căprioarei şi Călăraşi, asfaltarea străzilor. Este nevoie de un efort comun al autorităţilor locale şi al reprezentanţilor oamenilor în Parlament pentru ca toate aceste proiecte să primească finanţare şi să fie realizate”, a declarat Cosmin Enea.

Apariţii Televizate
Discurs Lia Olguta Vasilescu la Breasta - 2 Decembrie 2012