Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor
 
 
Craiova merită titlul de Capitală Cultural Europeană
Sunt aproape 11 luni de când am candidat prima dată pentru funcția de deputat în Colegiul nr.1 Craiova. Am avut parte de o campanie energică și interesantă, iar întâlnirile cu alegătorii nu mi-au confirmat doar problemele care îi dor pe craioveni, ci mi-au amintit de valorile comune care ne unesc și idealurile ce fac să mai funcționeze acest oraș minunat cu o istorie atât de bogată. Datorită încrederii pe care mi-au acordat-o locuitorii Craiovei , pentru care le mulțumesc încă odată, sunt animat să-i reprezint cel mai bine în Camera Deputaților, să le apăr interesele și să fac o politică care să reflecte viața noastră așa cum o trăim în realitate.

 

În tot acest timp am parcurs de nenumărate ori traseul Craiova – București și invers, am cunoscut îndeaproape ce înseamnă să fii deputat.  Am participat pe cât mi-a stat în putință la luarea deciziilor pentru ca lucrurile să se schimbe ușor, ușor, în mai bine la nivel național, dar în același timp nu am uitat de Craiova și craiovenii mei. Am observat că lucrurile merg mult mai bine în Bănie, datorită ambiției și muncii primarului, Lia Olguţa Vasilescu, a echipei USL de la Primărie și că orașul nostru candidează pentru titlul de Capitală Cultural Europeană destinat României pentru 2021.

Nu pot spune decât că mă mândresc și consider orașul nostru unul favorit. Istoria, tradiția, prersonalitățile, muzeele ne recomandă din plin să prezentăm României și Europei adevărata noastră valoare. Deși a fost de multe ori ignorată sau mai puțin promovată, capitala Olteniei are o capacitate deosebită în a desfășura festivaluri teatrale, concerte, expoziții, concursuri și lansări culturale de nivel național și internațional.

Sunt conștient de faptul că responsabilitatea echipei extraordinare care se ocupă deja de acest obiectiv este imensă. Consider că ambiția simplă nu e suficientă, de aceea cred că imlicarea noastră, a tuturor, poate demonstra că putem concura cu o țară întreagă. Urez succes orașului nostru și-l asigur de tot sprijinul meu în atragerea investițiilor.

   

Apariţii Televizate
Discurs Lia Olguta Vasilescu la Breasta - 2 Decembrie 2012