Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor

Cosmin Enea (PSD Dolj) - COMUNICAT DE PRESĂ
Rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur de scrutin au adus doar vești bune pentru echipa Partidului Social Democrat. Victor Ponta, candidatul nostru, a câștigat la o distanță de aproximativ 10 % față de al doilea clasat la nivel de țară. Echipa PSD din județul DOLJ este din nou pe primul loc, unde 56,3% dintre români au votat pentru un președinte care poate uni poporul după 10 ani de dezbinare și incertitudine. Craiova i-a adus lui Victor Ponta cele mai multe voturi dintre toate orașele mari, motiv pentru care le mulțumim tuturor susținătorilor.

Cea mai frumoasă veste a venit de la românii din Republica Moldova, unde 38 % dintre alegători au ales Schimbarea până la Capăt. Acolo Victor Ponta a câștigat detașat primul tur al alegerilor. Un scor corect și de recunoștință adus politicii pe care premierul a reușit să o realizeze în doar doi ani de guvernare. Transformarea politicii vorbelor în una a faptelor, a fost apreciată de către frații noștri moldoveni. Acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru că în turul doi, Republica Moldova, locul unde se află cea mai mare comunitate de români cu drept de vot din afara României, îl vor susține pe Victor Ponta. Îi felicităm și le mulțumim pentru aceasta.

După două mandate cu un președinte care a provocat aproape un război social, Victor Ponta vine cu o poziție fermă de reunire. El este cel care poate ajuta românii să se unească în cadrul Uniunii Europene. Să le acorde susținere sporită celor din Republica Moldova și să-i scape de influența și șantajul energetic rusesc. E candidatul de partea celor fără loc de muncă, a celor care nu au acces la educație, a pensionarilor, a tinerilor care vor să revină în țară, a unui sistem de sănătate reformat, garantat și accesibil pentru toate păturile sociale, lucru care-l deosebește de Iohannis, candidatul oamenilor cu mijloace și resurse considerabile.

Olteni, moldoveni, ardeleni, toți vor redeveni uniți sub un președinte tânăr, competent și activ.

Le mulțumim tuturor pentru alegerea făcută în turul întâi, și îi invităm pe 16 noiembrie să voteze pentru cel care va face Marea Unire!

Cosmin – Constantin ENEA

Vicepreședinte PSD Dolj,