Cosmin Enea
candidat USL la Colegiul I Camera Deputaţilor
 
 
Autostrada Craiova – Pitești este un proiect absolut necesar
Nu cred că mai e nevoie să discutăm despre necesitatea autostrăzilor în România. Cu atât mai mult, nu este cazul, să batem pasul pe loc și să enumerăm din care motive țara noastră stă prost la acest capitol în cadrul Uniunii Europene.

În opinia mea, cel mai important lucru este să ne concentrăm atenţia şi forţele pentru a depăşi acest handicap nespus de dăunător  economiei naționale. Numai după ce vom pune la punct infrastructura, vom putea vorbi deschis despre atragerea unor mari investori în mediul de afaceri românesc. Acest capitol trebuie transformat în prioritate naţională, fără ezitare. Construcţia autostrăzilor oferă beneficii atât producătorilor, a celor interesaţi de micşorarea costurilor de producție, cât şi satisfacţia, confortul, cetăţeanului de rând, cel care merită condiţii mai bune şi mai sigure pentru a se deplasa pe drumurile patriei.

 

A trecut prea mult timp de când ne-am propus să scoatem din izolare mari centre cu potenţial economic, iar unul din angajamentele noastre față de oameni, a fost, să contribuim la stimularea creșterii economice și la crearea locurilor de muncă. În acest sens, este necesar să existe continuitate în cadrul proiectelor deja demarate.

 

Construcția Drumului Expres/Autostrada Craiova – Pitești, înseamnă tocmai acest lucru, susținerea celor care investesc la moment în orașul Craiova și aducerea unor noi investitori importanți să asigure locurile de muncă promise. În anul 2013, au fost efectuate primele demersuri în vederea planificării și atribuirii Contractului de concesiune. Urmează ceilalți pași pe care promit să îi supraveghez, atât cât îmi permite calitatea mea de ales, pentru ca totul să decurgă bine. M-am adresat printr-o întrebare, îi sugerez însă și public domnului Dan Șova, ex-ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine și actual Ministru al Transporturilor, să susțină în continuare realizarea autostrăzii ce va lega orașul Craiova de Pitești, București și Constanța.

 

 Sper ca luptele politice să nu compromită proiectele legislative, privatizările sau reformele ce vin în sprijinul dezvoltării României. Schimbările care au avut loc la guvernare nu trebuie să afecteze ceea ce a fost început, apelul meu fiind: schimbarea  chiar dacă există, ea trebuie realizată în continuitatea proiectelor.

 

 

Apariţii Televizate
Discurs Lia Olguta Vasilescu la Breasta - 2 Decembrie 2012